menu
da / en

Søllerød Kro

Søllerød Kro kan dateres tilbage til 1677, da den lokale præst fik lov til at åbne en kro for lokalbefolkningen og folk der rejste forbi. Kroen har en Michelin-stjerne, som den blev tildelt, først i 1987-1993 og igen siden 2007 frem til nu. Kroen ledes af Restaurant Manager og Sommelier Jan Restoff og Maitre Rotisseur Brian Mark Hansen. Jan har været på kroen siden 1999 og er en af ​​grundene til Kroens succes og ansvarlig for flere priser inden for service og vine. Brian's gourmetuddannelse kom på Ruths Hotel og senere på Kong Hans Kælder (også en Michelin-stjerne Restaurant), før han blev souschef på Søllerød Kro i 2007 og chef i 2013. Brian er 35 år gammel - og har deltaget i flere konkurrencer med gode resultater.
Chaine har besøgt kroen et par gange tidligere, men det var før Brian's tid - så vi kom dertil med store forventninger, og vi blev ikke skuffede.

Menuen blev præsenteret af Maitre Rotisseur Brian Mark Hansen og Restaurant Manager og Sommelier Jan Restoff

Snacks
Cremant de Bourgogne Brut Blanc, Vitteaut-Alberti, Bourgogne


Tempereret torsk med muslingeklorofyl, persille og porre
2015 Riesling QBA, Schloss Lieser, Mosel-Saar-Ruwer


Confiterede jordskokker med svampe, knas og Aromatiq
2015 Rully “Les Villeranges”, Domaine Faiveley, Bourgogne

Stegt og braiseret kalv med hø-bagt selleri,kål og valnødder
2013 Barolo, Le Radici, La Morra, Piemonte

Ymer fromage med æble, karamel og hasselnødder
2014 Château du Mont, Sainte-Croix-du-Monts, Bordeaux


Kaffe med sødt

 

Efter middagen blev de samlede brigader belønnet med en stående ovation for deres arbejde. Grand Officer Maître Rotisseur Thorbjørn S. Moy fortalte forsamlingen, at når Chaine besøger Michelin-restauranter, ønsker vi ikke at kommentere deres præstationer, da det er der mange andre der gør - men i dette tilfælde måtte han gøre en undtagelse, idet han ønskede at udtrykke at det havde været en usædvanlig oplevelse, og han måtte især fremhæve, at forretten med torsken med muslingesauce var ekstraordinært god.
Efter bemærkningerne uddelte Bailli Délégué Jørgen Krenk personalet den danske servicepin som bevis for første klasse service.
Bagefter blev der serveret te og kaffe i salonen med nogle fremragende petit fours.