2019 10 - Gourmet på La Cocotte - Glostrup Parkhotel

Chaînes oktober event fandt sted på den nyrenoverede Park Hotels gourmetrestaurant La Cocotte.
La Cocotte var en af ​​de to første restauranter, der modtog en Michelin-stjerne i Danmark - i 1983. Kokken på det tidspunkt, Jan Cocotte-Pedersen, var også den første dansker, der vandt Bocuse d’Ór. Nu er La Cocotte i chefkok Sune Laurén’s hænder. Sune blev udlært som kok netop på La Cocotte; efter endt uddannelse var han blandt andet på Søllerød Kro, men i 2007 vendte han tilbage til La Cocotte og har sikret, at den til stadighed holder sit høje gastronomiske niveau. La Cocotte er også meget kendt for sit vinkort, og stedets vinkælder er i mange år blevet tildelt "Best Award of Excellence" af vinmagasinet Wine Spectator. Kælderen håndteres af Maître Sommelier David Adelhardt, og han modtog os sammen med Maître Restauratør Rasmus Andersen i hotellets lobby. Vi vidste på forhånd, hvad der var på menuen, så vi så frem til aftenen.

Vi startede i det tilstødende rum, hvor der blev serveret champagne og kanapéer - 2 slags chips, der var lavet på rejer og svampe samt dybstegte kyllingefødder, alle serveret med lækre dips.

MENU
 
Kanapés
Champagne, Bonnaire Blanc de Blanc, Grand cru Cremant
 
Brændt jomfruhummer – fermenteret spæde gulerødder 
sort hvidløg – høfløde
2017 Bourgogne Blanc, Domine Leflaive, Puligny-Montrachet
 
Foie gras terrine – borettane løg i balsamico – brombær – estragon-sprødt
2015 Pinot Noir ”Goodchild High 9”, Lucas & Lewellen, Santa Maria Valley
 
Dådyr filet – kantareller – hestebønner – sene hindbær - vildtsky
2015 Barbaresco, Bruno Rocca, Piemonte
 
Mont d’or - brød
2012 Blanchot, Domaine Servin, Chablis
 
Svesker i Armagnac - vanilje is
1982 Colheita Port, Weise & Krohn, Douro

Kaffe og te

Efter middagen gav Grand Officer Maître Rotisseur Thorbjørn S. Moy og Echanson du Danemark og Sommelier, Jens Steffen Hansen den samlede køkken- og serviceafdeling deres påskønnelse. De var begge begejstrede sansen for detaljer i både køkken og serviceafdelingen. Thorbjørn talte om de forskellige teknikker, som køkkenpersonalet havde anvendt ved tilberedelsen. Vinen blev især rost - det blev bemærket, at man var gået "all in" på vinene, der alle var på et usædvanligt højt niveau. Bailli Délégué Jørgen Krenk havde derfor, til applaus fra hele selskabet, fornøjelsen af ​​at tildele personalet den danske servicepin for 1. klasses service ved et Chaîne-arrangement.

Bagefter fik vi kaffe og te, dertil dejlige petit fours. Nogle gæster havde udnyttet de gunstige priser på værelserne, så man kunne drage særlig fordel af den meget veludstyrede bar!