2019 11 - Julemiddag på Restaurationen

Chaine Denmark havde sin julemiddag på Restaurationen lørdag den 23. november. Restaurationen blev grundlagt i 1991, og er stadig drevet af ægteparet Lisbeth og Bo Jacobsen. På dette tidspunkt var det årtiets mest banebrydende restaurant inden for gourmet-genren, og Restaurationen var det første sted i Danmark, der introducerede konceptet med en “Vinmenu”. De har også haft en Michelin-stjerne i flere år i perioden 1995-2004.

Bo blev udlært af Roy Hurtigkarl på restauranten Gastronomique i 80'erne. Han er desuden en velkendt TV-kok, og i 2008 modtog han ”Champagne-prisen” (en pris uddelt af champagnehusene Deutz, de Venoge, Pommery og Pol Roger) som årets største kok. Han fik også i 2009 prisen ”Kokkenes kok”, der er de danske kokkes egen hædersbevisning til en kollega, der har ydet et arbejde ud over det sædvanlige for dansk gastronomi. Lisbeth er konditorkok, og hun blev som den første kvindelige kok i år valgt til kokkenes kok. Hun vandt prisen på grund af sit høje niveau af håndværk og sin evige forfølgelse af det perfekte.

Lisbeth og Bo har lavet flere kogebøger sammen, og Bo er kendt for sin kompromisløse holdning til mad som han gerne debattere offentligt, og da han er kendt for ikke at kunne lide dårligt håndværk, vidste vi, at vi at vores besøg ville blive en enestående oplevelse:

MENU

Amusés Bouches
Prosecco Brut Traditionelle, Az. Agr. Trevisol, Veneto

Crepes fourrées med rosmarin, jomfruhummer, svampe og skorzornerrødder glaseret med hollandaise 
2017 Chablis 1. cru Vosgros, Etienne Boileau, Bourgogne

Stegt vildand, dolmer med braiseret lår og savoykål, vin-pebercremesauce og braiserede jordskokker med bacon, perleløg og løvstikke 
2015 Cote de Nuits-Villages, Vielles Vignes, Dominique Laurent, Bourgogne

Bavoise d'orange, citrussalat, hvid chokolade og florentiner 
2012 Sauternes, Ch. Gravas, Bordeuax

Hjemmelavede petits fours, chokolader og småkager 
Kaffe/te

 

Før desserten tog Bailli Délégué Jørgen Krenk ordet og sagde, at selv om det ikke er skik ved vores Chaîne-arrangementer at holde en tale, gav han for denne ene gang ordet til Chancelier Thorbjørn Moy. Thorbjørn forklarede, hvorfor Bo & Lisbeth var blevet valgt som kokkenes kok. Det var fordi de havde mestret det originale håndværk uden ”fancy” værktøjer som sous vide, thermomix eller pacojet. I slutningen af ​​talen blev både Lisbeth og Bo tildelt den danske Chaîne Fortjenstmedalje for deres livslange indsats for den danske gastronomi. Kun 2 andre har fået denne medalje. Og den ene var Erwin Lauterbach, som Bo arbejdede i begyndelsen af ​​hans karriere. Efter desserten havde vi den traditionelle lineup af køkken- og servicepersonalet, og Thorbjørn Moy gav sin påskønnelse af maden - som han allerede havde nævnt i sin tale tidligere, var han glad for, at de ikke brugte ”fancy” udstyr, men bare rent håndværk. Pandekagen til forretten var et fantastisk eksempel på dette arbejde. Også andebrystet var utroligt, idet hele ænder blev stegt, hvor derefter andebrystet blev skåret fra.

Desserten kreeret af Lisbeth var også et fantastisk værk - florentinen ovenpå var et særligt utroligt eksempel på hendes arbejde. Thorbjørn roste også servicepersonalet, og som han sagde, når du kan holde dit servicepersonale glade, får du tilfredse gæster - og det kan være årsagen sammen med deres håndværk til, at de har været i stand til at forblive i forretning i mere end 28 år. Bailli Délégué Jørgen Krenk havde derfor fornøjelsen af ​​at tildele personalet den danske servicepind for 1. klasses service ved et Chaîne-arrangement, til applaus fra hele festen.

Vi fik derefter serveret kaffe og te, og nogen valgte at nyde en avec, men vinen blev stadig serveret generøst. Kaffe og te blev ledsaget af en hel tallerken petit fours - selvfølgelig alle håndlavede, og hver af dem var ekstremt lækre.

Igen havde vores sponsor Ken Storkøkken en spændende gave til os alle, da vi forlod restauranten.