2020 Nytårsgala og Chapitre på Hotel d’Angleterre

 

Hotel d'Angleterre blev bygget i 1755 af Jean Marchal og er et af de første luksushoteller i verden. Det regnes som et af de fineste hoteller i Danmark og har 30 værelser, 60 suiter, en Michelin-restaurant, en Cocktail & Champagne-bar og en spa.

Chaîne-arrangementet startede i Louis XVI-Salonen med induktion/forfremmelse af 52 personer. Efter ceremonien fik vi serveret champagne og havde tid til at møde gamle og nye venner.

Middagen blev serveret i hotellets imponerende festsal “Palmehaven”, som i øvrigt er Københavns største balsal. Med 183 deltagere var det ret spektakulært. Bailli Délégué Jørgen Krenk bød alle velkommen, især til vores mange udenlandske gæster fra Norge, Schweiz, Liechtenstein, Monaco og Sverige.

Menuen blev præsenteret af Executive Chef Steen Kaspersen før middagen.

Mellem appetizer og første ret var der et musikalsk indslag med kongelig operasangerinde Mathilde Wallevik. Hun og hendes pianist Ole Jegindø Norup underholdt med et potpourri fra Carmen og andre populære operaer. Ole og Matilde optræder i den meget anerkendte opera Carmen, der for tiden opføres i Den Kongelig Opera, men de havde i dagens anledning fået fri for at kunne underholde medlemmer og gæster af Chaîne.

Før middagen og senere underholdt pianisten os også tillige med lidt stemningsmusik.

 

MENU

 Østers - fromage frais - ribs - Gold kaviar
2018 Grand Bateau Blanc, Bordeaux

 

Pata Negra - lang peber - kataifi - kalve jus
2016 Ranch 32, Pinot Noir, Monterey, California

 

Oksemørbrad - marv - løg & trøffel glace
2016 Bodegas Luzon Crianza, Jumilla, Spain

 

Gran is - Verbena -  boghvede & mælkeflager
2018 La Linda, Late Harvest Viognier, Mendoza

 

Kaffe og te

 

Før desserten holdt Grand Officier Maitre Rosisseur og Chancelier Thorbjørn Scott Moy en kort tale for Tim Vollerslev, næstformand i den danske Sommelier-forening - og tildelte ham Chaîne’s fortjenstmedalje for hans bidrag til den danske gastronomi.

Efter desserten havde vi det traditionelle line up af den store køkken- og service-staff, og Thorbjørn kommenterede menuen og servicen. Han udtrykte, at det var modigt at lave en østersret for så mange mennesker, men at det virkelig lykkedes dem at gøre det til en lækker ret, som alle kunne lide, med de små agurkestykker og knas - og at få den serveret med ægte kaviar var ikke en dårlig kombination. Mørbraden blev også serveret til perfektion (på varme tallerkener) og trøffelsaucen var en drøm. Servicen var meget velorganiseret - alle ved bordet blev serveret næsten samtidig, og de var til stede på alle tidspunkter for at sikre, at der blev serveret specielle retter på det rigtige sted, og speciel vin/juice blev altid serveret korrekt, ligesom der blev serveret vin eller vand før nogen havde behov for selv at markere dette. Bailli Délégué Jørgen Krenk havde derfor fornøjelsen af ​​at tildele personalet den danske servicepind for 1. klasses service ved et Chaîne-arrangement, til applaus fra hele festen.

Efter middagen forsatte festen i baren til ud på de sene timer.