2021 Á Terre

Á Terre var stedet for vores første arrangement efter sommerferien. Det ligger meget centralt bag Det Kongelige Teater i centrum af København. Á Terre ejes og drives af Maître Rôtisseurs Yves Le Lay, der har et meget imponerende cv - eks. Restaurant Herman - Nimb (1* Michelin), Søllerød Kro (1* Michelin) og Falsled Kro. Restauranten vandt også den bedste nye restaurant 2019 og har modtaget meget fine anmeldelser. Da arrangementet blev annonceret, blev det udsolgt på 45 minutter !!

Bailli Délégué Jørgen Krenk havde ændret arrangementets dresscode til Smart Casual, da vejret stadig var varmt. Vi modtog velkomst Crémant foran restauranten, hvor vi sludrede, indtil vi blev kaldt til ​​bords.

Crémant de Bourgogne, François Mikulski, Mersault, Frankrig

Amuse bouche

Ceviche af sandart
Agurk, Hericots Verts, Soya & Jalapeño
Savignon, Hervé Villemade, 2018

Taskekrabbe
Tomat, peber, aubergine og hasselnød
Gerwurtztraminer, Domaine Weinbach, 2018

Lammeculotte
Karotter, ærter, Vadouvan & Salsa Verde
DelTros, Sabaté i Mur, Piorat 2007

Île flottante
Jordbær, olivenolie og sorte oliven
Jordbær Bellini

 

Efter middagen havde vi den traditionelle lineup af personalet, og Chancelier og Grand Officier Maître Rôtisseur Thorbjørn Moy gav de samlede brigader sin påskønnelse. Han var meget positiv og sagde, at det havde været en fantastisk aften med en velforberedt middag og vinparring. Han bemærkede især, at Taskekrabben var parret med en Gerwurtztraminer - og tænkte, at vi måske havde en osteret - men den meget dristige vinparring var en succes - da forvandlingen af ​​vinen med retten var fantastisk.

Han var også meget imponeret over den franske stemning, med TinTin på toilettet - som bog og lyd - på fransk selvfølgelig - og en service, der var i top, fik restauranten til at stå som noget helt særligt.

Han bemærkede, at restauranten havde MICHELIN -tallerkenen: God madlavning - den kunne meget vel blive en stjerne.

Bagefter belønnede Bailli Délégué Jørgen Krenk, i påskønnelse af deres førsteklasses service, personalet med de danske Chaine-servicepin, der er forbeholdt de bedste køkken- og servicebrigader. Jørgen havde forventet, at aftenen ville blive fantastisk, så han havde også forberedt et diplom for en fantastisk aften med The Chaine og overrakte det for Yves, til bifald fra forsamlingen.