Koks pop-up i Tivoli

Koks er en færøsk gourmetrestaurant beliggende Frammi við Gjónna på øen Streymoy. I 2017 modtog restauranten én stjerne i Michelinguiden. Og i 2019 blev den opgraderet til 2 stjerner.

Koks bruger primært lokale råvarer som fiskskaldyr og lam. Og chefkokken på Koks, Poul Andrias Ziska, vandt i 2017 prisen som Årets unge kokketalent.

I 2019 resulterede et møde mellem AOC, NIMB og KOKS at AOC & KOKS på skift skulle have en pop-up restaurant i Tivoli i 2020 – dette blev dog udsat til 2021 grunde COVID-19. KOKS er ikke fremmed med at lavet pop’ups – idet de tilbage i 2016 lavede popup’s i hhv. Saltzburg og København, hvilket nok var medvirkende til at Michelin fik øjnene op for dem.
Store dele af personalet har Færøske rødder og har arbejdet på KOKS. En af vores vin tjenere fortalte at hun normalt arbejder på KOKS på Færøerne om Sommeren og på Alkymist i København (også 2 stjernet restaurant) om vinteren. Så det var kompetente medarbejdere der viste hvad de talte om når man spurgte ind til detaljer.

Menu

Færøsk skaldyrstallerken med hestemusling, kammusling, molboøsters og søpindsvin
Champagne ''Blanc de Blancs" Brut, Robert Barbichon, Frankrig

Tatar af helleflynder, brøndkarse, agurk, friskost
&
Torskefilet, fermenteret spidskål, ærter, caviar
2019, "Belondrade y Lurton", Didier Belondrade, Spanien

Krabbe, karamelliserede løg, hyldeblomst
2018, " Muskat Ottonel", Weingut Velich, Østrig

Ræst fisk, garnatålg, ost, kartoffel
1999, Koshu Sake "Riden", Japan

Lam, svampe og perleløg
2010, "Carmenet", Cosse et Maisonneuve, Frankrig

Rabarber, vilde urter, brændt fløde
2019, "La Lune", Mark & Martial Angel, Frankrig

Kaffe og te
Med sødt

 Efter middagen havde vi den traditionelle lineup af personalet, og Chancelier og Grand Officier Maître Rôtisseur Thorbjørn Moy gav de samlede brigader sin påskønnelse. Han syntes at det havde været helt forrygende aften – det fantastiske skaldyrsfad med den, på restauranter, sjældent sete molboøsters der smager fantastisk men kan være ret besværlige at åbne, samt søpinsvin. Den færøske tradition med at fermenter kød og fisk fik vi også en smagsprøve af med ”Ræst fisk”, det er en saltfri konserveringsmetode der foregår i et tørrehus hvor havbrisen tillader at passere igennem.

Bagefter belønnede Bailli Délégué Jørgen Krenk, i påskønnelse af deres førsteklasses service, personalet med de danske Chaine-servicepin, der er forbeholdt de bedste køkken- og servicebrigader, og det var sandelig tale om her.