65 års jubilæum og Chapitre på Hotel d'Angleterre

Chaine Denmark havde sit Chapitre 2021 på Hotel d’Angleterre lørdag den 11. september, den dag de sidste corona-restriktioner blev fjernet, så vi var tilbage til det normale.

Hotel d'Angleterre blev bygget i 1755 af Jean Marchal og er et af de første luksushoteller i verden. Det er klassificeret som et af de fineste hoteller i Danmark og har 30 værelser, 60 suiter, en Michelin-restaurant, Cocktail & Champagne bar og en spa.

Chapitret startede i Louis XVI -salonen med introduktion/forfremmelse af 56 personer. Både før og efter ceremonien fik vi serveret champagne og havde tid til at mingle og møde gamle og nye venner.

MIddagen blev serveret i hotellets imponerende Grand Hall “Palm Garden” med 138 deltagere, og var ganske spektakulær. Bailli Délégué Jørgen Krenk bød alle velkommen og især vores gæster fra udlandet.

Menuen blev præsenteret af den nye chefkok, Jakob de Neergaard. Han har tidligere arbejdet på Søllerød Kro, og blandt retterne var hans signaturstarter “Caviar surprise”, som han opfandt på Søllerød - men siden har viderudviklet.

Gallamiddag

Kaviar Surprise
Champagne Doyard-Mahe // Emfreinte Brut
Chardonnay Blanc de Blancs

Glaseret kalvebrissel med æble-løg papir,
syltede sennepskorn og ribs
Domaine Riefle // L'etoffe Organic 2019 Alsace, Frankrig

Oksetournados med stegt foie gras, rødbeder, persillepuré, sort trøffel og trøffelglace
Viberti Giovanni // Langhe Nebbiolo 2019, Piemonte, Italien

Citrontærte med italiansk merings, brændt hvid chokolade, Verbena og persilleleis
Yarden // Heights Wine 2017 Galilæa, Golanhøjderne

 

Efter kalvebrislerne holdt Grand Officier Maître Rôtisseur og Chancelier Thorbjørn Scott Moy en kort tale for Jean-Louis Lieffroy, manden, der i 38 år gjorde Falsled Kro stor-og tildelte ham Chaîne's fortjenestemedalje for hans bidrag til dansk gastronomi.

Efter hovedretten holdt han endnu en tale for Merete Kudsk Jensen, en lære på Tjener Skolen, der i år fejre 40 års jubilæum som tjenerpædagog/matchmaker, der med passion lærer eleverne håndværket og sikrede, at den rigtige elev blev tildelt læreplads på den rigtige restaurant, begge ting der er værdsat af restauranterne og de studerende, så hun blev derfor tildelt Chaînes fortjenstmedalje for sit bidrag til den danske gastronomiscene.

Ved den traditionelle lineup fortalte Thorbjørn Scott Moy, at de ved hans bord havde man diskuteret, hvad der er den nye "trend" i den nordiske køkken? De blev enige om, at vi er på vej væk fra den højt dekorerede mad, arrangeret med en pincet - for mere fokus på smagen. Og menuen i aften var et godt eksempel på det - retterne var pæne, ikke overpyntede - men smagen var fantastisk. Som eksempel var Jakob de Neergaards signaturforretter, den salte kaviar, med den saftige hummer i den cremede jordskokker panna cotta, en drøm. Vinparringen der var blevet udført af vores vinsponsor, Best Selection, var perfekt matchet.

Derfor tildelte Bailli Délégué Jørgen Krenk, i påskønnelse af deres førsteklasses service, personalet de danske Chaine-servicepin, forbeholdt kun de bedste køkken- og servicebrigader, til forsamlingens  bifald.