Formel B

Gourmetrestauranten Formel B er  beliggende  i den vestlige del af København – 5. minutter fra rådhuspladsen. Stedet startede som en gourmetrestaurant tilbage i 90'erne, hvor tv-kok, Henrik Boserup, omdannede stedet til en moderne restaurant, men uden større succes, indtil Møller og Jochumsen overtog stedet i 2003. Deres arbejde blev tildelt en Michelin-stjerne i 2004 og de har beholdt den siden,  Selv, da de ændrede deres koncept fra at være en top niveau  gourmet restaurant - til en lidt mere neddroslet sted - med et menukort med en bred vifte af retter til at vælge fra hver med en fast pris på 100  kr  (på det tidspunkt) frem for kun en fast menu. I dag har de både en fast og en á la carte-menu. Stedet har haft flere berømte kokke i deres køkken så som Maitre Rotisseur Paul Cunningham og Nikolaj Kirk.

Dansk Hamachi tun med grillede courgetter, piment d'espelette og saltet valle
2020, Riesling Cabinet "Fass 3", Weingut Julian Haart, Mosel

Tartar af okse med bønner, syltet Karl Johan, timian og jus af fermenterede svampe
2019, Chenen Blanc, "La Lune", Mark Angeli, Loire

Stegt torsk med syltede solbærblade, spæd selleri, hvide ribs og muslingesauce
2019, Chardonnay, Les Narvaux, Phillipe Chavy, Meursauly, Bourgogne

Lun kartoffelskum med modnet ost, confiteret æggeblomme og australsk vintertrøffel
1996, Pinot Noir, Camille Giroud, Volnay, Bourgogne

Stegt lam tilbage med merian, tørret tomat og lammejus
2013, Sangiovese, Chianti Classico Reserva, Castell 'i Toseana

Kefir mousse med blåbær, granskud og karamelliseret hvid chokolade  
2017 Riesling Auslese, "Zelizinger Sonnenurh", Selbach Oster, Mosel

 

Det er klart, at restauranten har en solid Michelin-stjerne, konkluderede Bailli Délégué Jørgen Krenk vbed den traditionelle lineup. Det levede op til sin høje standard i alle henseender - fra gæstfriheden og den lækre indretning til de gode stole, selv akustikken er i højeste klasse.

Et af højdepunkterne i menuen var kalvekød tartare med fermenterede svampe ledsaget af en lun champignonsaft, bestemt en dejlig og meget velsmagende servering. Den stegte torskefilet med lækker muslingesauce var en anden servering, der skreg god smag. Fisken blev kogt perfekt, og det smukke stykke fisk syntes stegt med sprød skorpe og klare fiskelameller. Et sandt mesterværk at kunne lave fisk så perfekt til en større gruppe.

Det gode håndværk fornægter ikke sig selv, når det udføres så stærkt som dette. De professionelle gæster var meget enige om, at dette var absolut stjernekvalitet, og vi bøjer vores hoveder i støvet til både den sorte og hvide brigade.

En middag, der vil blive talt om i lang tid i københavner madlavning verden.