Den traditionelle årsafslutning Sølyst, Den Kgl. Skydebane

Vi besøgte endnu engang Sølyst – Den kongelige skydebane, til vores traditionelle årsafslutning. Huset har været ejet af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab siden 1949, men husets historie går mere end 500 år tilbage. Hos Det Kongelige skydeselskab har det siden 1500-tallet været en tradition, at den danske regent er et af dets medlemmer, og det er også tilfældet for Dronning Margrethe II og Kronprins Frederik. Dronning Margrethe II er også den eneste kvindelige medlem af Skydeselskabet.

Det var ikke bare en middag, det var en Grand Dinner med chapitre. Vi havde et pænt antal forfremmelser og introniseringer af nye medlemmer. Blandt forfremmelserne havde vi Hendes Højhed Prinsesse Romanov, som blev forfremmet til Grand Officer d'Honneur. Bailli Délégué Jørgen Krenk, der ledede ceremonien, havde en særlig overraskelse til Conseiller Gastronomique Honoraire Jim McIsasac, som modtog Chaine Bronze-medalje for sin bistand for Danish Chaine, især for sine Pin-designevner.

Da vi ankom, fik vi nogle kanapeer og et glas Crémant D'Alsace, inden vi gik ind i den store spisestue.

Halvvejs gennem middagen holdt Grand Officer Maître Rôtisseur, Thorbjørn Moy en kort tale for en nu pensioneret lære på kokkeskolen i København, Bent Aggestrup, som gennem årene havde uddannet mere end 5000 kokke, heriblandt mange af vores kendte kokke, inkl. Thorbjørn selv. Chaine tildelte ham Chaîne Fortjeneste Medalje for hans livslange indsats for den danske gastronomi. Thorbjørn fortalte, at han engang havde udtalt "Kokke må være idioter, når de tror, ​​at de kan koge kød i en pose og kaldte det stegt". Han er en forsvarer af håndværket og tror ikke på smarte værktøjer, som moderne kokke bruger, da det gamle håndværk stadig er den bedste måde at tilberede mad på. Efter sin pensionering har han arbejdet i restauranter som Noma, Geranium, Amass, Kong Hans. Han har dømt i kokke- og elevkonkurrencer, inkl. Masterchef.

MENU

Sølyst snacks
* Sortfodsskinke
* Krustade med kaviar og purløg
* Trøffel toast med Comté
* Agurk, krabbe og dild
* Sprød kammusling, estragon og karse

Crémant D´Alsace Brut Organic, Domaine Rieflé

-
Jomfruhummertatar med sprødt kyllingeskind, peberrodscreme & karse - lille kartoffelvaffel
Weisser Burgunder Trocken, Weingut Korrell Johanneshof
-

Stegt pighvar med rød peberpuré & chorizo
Spanske mandler & røg

Cadalso Sierra de Gredos, Garnacha/Pinuela/Rufete, D.O. Uclés, Castilla-La Mancha
-
Grillet kalvefilet & kroket med kæbe - lyse løg og sprød kartoffel
Tensión La Ribera, Malbec/Petit Verdot, Santa Julia
-
Choux au Craquelin med æble, vaniljecreme og æble sorbet
Moscato d´Asti DOCG, Viberti Giovanni, Piemonte

-
Kaffe, te & sødt

Efter middagen havde vi den traditionelle lineup af personalet og Grand Officer Maître Rôtisseur, Thorbjørn Moy gav dem sin påskønnelse. Han gennemgik retterne og forklarede, hvordan de havde sammensat de forskellige retter, og roste det håndværk, de havde udvist, især for så stor et selskab. Han kunne også godt lide de unge (og et par knap så unge) tjenere, der udførte betjeningen fuldstændig fejlfrit, de fjernede bordnumre, udskiftede tabte servietter osv. Så på baggrund af påskønnelsen tildelte Bailli Délégué Jørgen Krenk personalet Dansk Chains Service Pin , for deres førsteklasses service.

I salonen blev der serveret te og kaffe og baren var åben. Da vi tog afsted var der en lille påskønnelsesgave fra vores sponsor “Grøn Grossisten” til kvinderne – en pose julehyacinter.