Støvlet Katrines Hus

Vi genbesøgte restauranten Støvlet Katrine (Boot Katrine) i Sorø - 1 times kørsel fra København. Vores vært var ejer og Maître Restaurateur Lars Mortensen. Siden sidste gang har de fået en ny kok, Maître Rôtisseur Lasse Zacho Andersen. Men vi behøvede ikke at savne den forrige kok (som tidligere havde været på Vallø Slotskro), Maître Rôtisseur Benjamin Thielgaard, havde returneret som souschef. Restauranten er virkelig en Chaine restaurant, da de også har Maître Restaurateur Savanna Rômer-Korp i restauranten.

Restaurantbygningen var oprindeligt et privat hus købt af kong Christian VII for hans Elskerinde, fra 1767-1768, som var kendt under kælenavnet "Støvlet Katrine".

Siden sidste gang var der sket mange ting med huset, da en brand i 2019 ødelagt køkkenafsnittet af restauranten - men inden for 6 måneder blev hele huset restaureret, hvilket resulterede i et endnu bedre omgivelser end sidste gang.

Vinene blev valgt af vores vin sponsor: Best Selection’.

Menu og vine

3 canapés:

Østers - Vin - Caviar
Kartofler - ørred - løvstikke
Knoldselleri - Hasselnød - Trøffel

Champagne doyard-mane // Empreinte. Brut.
Chardonnay, Blanc de Blancs, Cru

- - - -

Stenbiderrogn – Syrnet fløde - urtesalat
KORRELL // GRAURAER BURGUNDER 2020
Nahe, Tyskland.

- - - -

Slethvar - hø - røg
La Crema // Chardonnay Monterey 2016
Californien, USA.

- - - -

 

Pithivier - Savoy Kål - Madeira
Nicolas Potel // Beaune 1 'Cru les Greves 2014
Bourgogne, Frankrig

 - - - -

Blodappelsin - Kærnemælk - Fransk mandelkage
Klein Constantia // Vin de Constance 2018
Constantia, Sydafrika

- - - -

 

Efter middagen havde vi den traditionelle lineup af de hvide og sorte brigader, og som sædvanligvis gav Grand Officient Maître Rôtisseur, Thorbjørn Moy gav dem sin påskønnelse. Han fremhævede først canapéerne:

Lækre let pocheret østers med urtecreme, perfekt tilberedt

Let varmrøget laks med løvstille og en meget smagfuld kartoffel skum

Trøffel og selleri, en modig komposition der blev fuldendt med hasselnød flager

 

Til menuen fremhævede han:

Årets første stenbider rogn serveret på bund af syrnet fløde med en super lækker lun peberrods creme, der kan en smagfuld kant til hele retten
Sletvar et stort flot stykke med indlæg af pigvar-souflefars og gratineret med Prana doche ost, den lækre lagrede ost der gav et godt modspil til den lette fiske smag
Phitivier er jo en lukket tærte, her var den lavet a la Wellington med indlæg af svampe, perfekt rundede det hele af på en flot måde - roastegt due og spinat. Et meget stort håndværk lægger bagved en sådan ret til mange mennesker.
Flot dessert anretning med kærnemælks iscreme, blodappelsin indlæg og en petit fours med mandel og amaretteo
Hjemme lavet chokolade pralines med hvid chokolade trøffel og god stempel kaffe var en værdig afslutning på et herligt måltid , fyldt med gode håndværks traditioner, -helt i Chaines ånd.

Afslutningsvis belønnede Bailli Délégué Jørgen Krenk, i værdsættelse af førsteklasses service, brigaderne med den danske chaine service pin, for deres virkelig fremragende præstation.