Søllerød kro 2022

Vi besøgte igen Søllerød Kro, og igen, var der ikke var plads til alle, der ønskede at deltage, idet der var fuld booket næsten 2 måneder i forvejen.

Kroen har en Michelin-stjerne, som den blev tildelt, først i 1987-1993 og igen siden 2007 til i dag. Kroen er ledet af Restaurant Manager og Sommelier Jan Restoff og Officier Maitre Rotisseur Brian Mark Hansen. Jan har været på Kroen siden 1999 og er en af årsagerne til Kroens succes, og ansvarlig for flere priser for service og vine. Brians gourmet uddannelse kom på Ruths Hotel og senere på Kong Hans Kælder (der også er en Michelin-stjerne restaurant), før han blev souschef på Søllerød Kro i 2007, og køkkenchef i 2013. Brian har deltaget i flere konkurrencer med topresultater, og er i år den danske Bocuse d'Or deltager. Kroen seneste bedrift var, at det blev Årets Restaurant i den danske Spisning Guide 2019 og flere af de danske kritikere er hvert år sikker på, at Søllerød får tildelt sin 2nd Michelin-stjerne. Så med det i tankerne var vores forventninger til den historiske Kro (der går tilbage til 1677) så høj som nogensinde.

Menuen blev præsenteret af Restaurant Manager og Sommelier Jan Restoff.

Søllerød snacks
Crémant de Bourgogne Brut, Vitteaut-Alberti, Bourgogne

Laksetatar, kartoffel, purløg, ristet rug, karse
2020 Riesling Trocken, Fritz Haag, Mosel

Vesterhavsfisk, persille klorofyl, blåmusling, vinterporre
2020 Mâcon Solutré-Pouilly, Château de Beauregard, Bourgogne

Dansk kalv, pommes fondant, røget marv, svampe blanquette
2016 Château Vieille Tour la Rose, Grand Cru, Saint Emilion, Bordeaux

Felchlin chokolade, solbær, økofløde, brændt marengs
2017 Château du Mont, Sainte-Croix-du-Mont, Bordeaux

Kaffe med sødt

 

Efter middagen fik de samlede brigader påskønnelse fra Grand Officier Maître Rotisseur og Chancelier, Thorbjørn S. Moy. Han påpegede nogle af højdepunkterne:

  • Laksetatar af linefanget laks fra Færøerne med en superlet lun kartoffelkur, simpel i al sin enkelthed, men super lækker forret der bringer kartoffel og laks sammen i en symbiose af velsmag.  

 

  • Vesterhavsfisk, en dejlig stykke pighvar fra Doggerbanke perfekt tilberedt i glasklare lameller serveret med let blåmusling sauce, med en klorofylmættet rapsolie fra Bornholm. Et smagsunivers af de bedste danske råvarer i februar

 

  • Dansk kalv, prisbelønnet dansk kalv stegt rosa, serveret med en variant af kalveterrine af lang tids tilberedt kalve tykkam, den røgede marv og svampe umami så langt øjet rækker. Velsmag på den gammeldags måde med masser af kokkehåndværk

 

  • Felchlin chokolade, En nyfortolkning af Omelet en suprice med fed vanilje is, danske solbær, den bedste chokolade  og italiensk  marens. Et trip Down memory lane.

Afslutningsvis sagde Thorbjørn at grund til at Søllerød har haft en Michelin stjerne i mere end 20 år er at værtskab, madens kvalitet, den høje håndværksmæssige standard på tjener og kokke brigaden får det hele til at gå op i en højere enhed. Og er med til at gøre dette til et af de bedste spisesteder i København

Bailli Délégué Jørgen Krenk fik derfor fornøjelsen af at tildele de ansatte den danske service pin for 1. klasse service til en Chaine begivenhed, nogle havde allerede en hel ”samling” på deres forklæde.