Chapitre på Hotel d'Angleterre 2022

Vi holdt endnu engang årets chapitre på Hotel d'Angleterre.

Hotel d'Angleterre blev bygget i 1755 af Jean Marchal og er et af de første luksushoteller i verden. Det er klassificeret som et af de fineste hoteller i Danmark og har 30 værelser, 60 suiter, en Michelin-restaurant, Cocktail & Champagne bar og en spa.

Chapitret startede i Louis XVI -salonen med introduktion/forfremmelse af 48 personer. Blandt dem en princesse og 2 ambasadører. Både før og efter ceremonien fik vi serveret champagne og havde tid til at mingle og møde gamle og nye venner.

MIddagen blev serveret i hotellets imponerende Grand Hall “Palm Garden” med 148 deltagere, og var ganske spektakulær. Bailli Délégué Jørgen Krenk bød alle velkommen og især vores gæster fra udlandet.

Menuen blev præsenteret af aftenens chef-kok der var glad for at endnu engang at få lov til at stegt foie gras, der sjældent serveres da det betragtes politisk ukorrekt, selvom leveren kom fra gæs der ikke er blevet tvangsfodret.

Menu

comme apéritif
Doyard-Mahé, Vertus Premier Cru, Carte d’Or Empreinte (Fransk/Champagne)

-
Kongekrabbe, fjerkål, selleri & skummende ostesauce
Riesling Paradies, Nahe, Korrell (Tysk/Rheinland-Pfalz)

-

Sprød brioche, kantareller, skovsvampe & Karl Johan bearnaise
Beaune 1'er cru 'Les Gréves', Nicolas Potel (Fransk/Bourgogne)

-

Rosa stegt duebryst, brombær, rehydreret kartofler & sherrysauce  
Brunello di Montalcino, Toscana, Castello Banfi (Italiensk/Piemonte)

-

D´Angleterre chokoladetallerken med chokolade i variation
10 års Tawny Taylor's, Magnum (Portugisisk)

-

Petit Fours
Kaffe/te

Efter hovedretten holdt Grand Officier Maître Rôtisseur og Chancelier Thorbjørn Scott Moy en kort tale for Jan Cocotte Pedersen der var den 1. dansker der vandt Bocuse d'Or (1989). Jan har skaffet 2  restauranter deres 1. Michelin stjerne. Jan har også virket som mad konsulent på flere film bla. filmen Babettes gæstebud – der vandt en oscar i 1988 – hvor selve toppunktet for filmen er et helt specielt festmåltid. En menu han efterfølgende ofte serverede i sin Restaurant. Det var en tydeligt bevæget ”Cocotte” der modtog Chaîne's fortjenestemedalje for hans bidrag til dansk gastronomi.

Ved den traditionelle lineup fortalte Thorbjørn Scott Moy, at han havde nydt den spændende kongekrappe – med de mange teksturer, Kantarellerne – med den lækreste bearnaise, duebrystet der var stegt perfekt – en svær disciplin til så mange gæster, og han beundrede arbejdet med desserten hvor der til selskabet var lavet 750 små halve ”æg” af chokolade mousse – 5 til hver kuvert, med forskellig chokolader og alle lagt på en lille kiks – der nænsomt var standset ud så de passede sammen perfekt. Vinene fra Best Selection havde været udsøgte, især Brunelloen var i særklasse.

 

Derfor tildelte Bailli Délégué Jørgen Krenk i samarbejde med Chargé de Missions Peter Wedel Ranch Krarup det overvældende store personale, i påskønnelse af deres førsteklasses service, den danske Chaine-servicepin, forbeholdt kun de bedste køkken- og servicebrigader, til forsamlingens  bifald.