2018 01 - Chapitre og nytårskur på Sølyst

Vi startede året med et kombineret Chapitre og nytårskur på Sølyst - Den kongelige Skydebane. Ejendommen har siden 1949 været ejet af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderskab, men husets historie går tilbage i mere end 500 år. Siden det 16. århundrede har der været tradition for, at den danske monark er medlem af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab. Det gælder således også for dronning Margrethe II og Kronprins Frederik. Dronning Margrethe II er det eneste kvindelige medlem af foreningen.

Aftenen startede med en induktionsceremoni med deltagere fra Danmark, Sverige, Finland og Rusland. Det var vor egen Bailli Délégué Jørgen Krenk, der gennemførte induktionerne.
Efter ceremonien var der snacks og et glas bobler, før vi gik til bords.

Før middagen startede, holdt Grand Officer Maître Rôtisseur, Thorbjørn Moy, en kort erindringstale for den berømte franske kok Paul Bocuse der gik bort netop samme dag. Han blev rost for sit arbejde for den gastronomiske verden - han opfandt det nye nouvelle køkken. Det er også hans navn, der bærer den prestigefyldte madlavningskonkurrence: Bocuse d'Or.

Menuen var som følger:

Sølyst snacks
Prosecco superiore brut, Bepin de Eto Magnum

Kalvetatar - kål - estragon - sprødt brød
Pfaffenberger Silvaner Erste Lage, trocken, Burgerspital, Franken

Torsk - rødbede – sennep
Il Lusio, Xavier Clua, Terre Alta, Spanien

Confiteret bryst af Skovgris - æble - Pommes Anna – Skorzonnerrødder
Valpolicella Ripasso Superiore, Corte Moschina, Italien

Kornly - ristede boghvede – honning
Valpolicella Ripasso Superiore, Corte Moschina, Italien

Kokos - chokolade – peanuts
Terra Prima, Fonseca, Douro, Portugal

Efter middagen var der lineup af personalet, hvor Grand Officier Maître Rôtisseur Thorbjørn Moy samt Echanson Jens Steffen Hansen gav deres vurdering af deres indsats. Begge var meget tilfredse, ikke kun med maden, men også service der var helt fejlfri. Efter dette tildelte Bailli Délégué Jørgen Krenk personalet Chaine du Danemarks Service pin.

I salonen blev der serveret te og kaffe. Samtalen fortsatte indtil midnat indtil bussen ankom. Ved døren fik vi udleveret den traditionelle pose med friskbagt brød, croissanter og hjemmelavet marmelade til morgenmad den følgende dag, og 6 stk fantastiske whisky glas sæt fra Chaîne du Danemerks hovedsponsor, Ken Storkøkken.