2018 08 - Gourmet på strandhotellet på Marienlyst Strandhotel, Brasserie 1861

Det første arrangement i Chaîne efter sommerferien var på Hotel Marienlyst gourmetrestaurant "1861". I Bailli Délégué Jørgen Krenk’s velkomst tale var han glad for at kunne byde gæster velkommen fra Sverige, Belgien og Frankrig.

Køkkenchefen, Maître Rôtisseur Casper Stuhr Sobczyk, har et meget imponerende resume fra andre restauranter, bl.a. Søren K, Alchemist og Restaurant Et, og hans stil er i anmeldelser blevet sammenlignet med Wasim Hallal fra Michelin-restauranten Frederikshøj i Århus, så alle så frem til en spændende aften. Da Casper introducerede en af ​​retterne, fortalte han os om de processer, han går igennem, når vi udvikler en ny ret - fx tog dessertens is 6 uger for at få helt rigtig. Hans proces tager også højde for, at retten skal kunne bruges i forskellige årstider - med forskellige ingredienser - men med samme smag.

Menu:

Snacks

(Østers med vinaigrette, Røget skinke fra Skagen, Krebse salat (nu da vi var så tæt på Sverige - hvor de lige nu har de berømte "krebse kallaser")

Pol Roger Brut, Champagne, Frankrig

Laks - Karse – glaskål
Riesling reserve, Trimbach, Alsace, Frankrig

Kammusling i skal
Chardonnay nordkyst, Sebastiani, Sonoma, USA

Oksemørbrad i sæsonen
Château la Closerie de Camensac, Bordeaux, Frankrig

 Verbena hvid chokolade mandel kage
Château du Mont, St. Croix du Mont, Bordeaux, Frankrig

 Kaffe med petifours

 

Efter middagen gav Grand Officer Maître Rotisseur Thorbjørn S. Moy og Echanson du Danemark og Sommelier Jens Steffen Hansen den samlede køkken- og servicebrigader deres lovprisning - snacksne fik særlig ros, og vinen til hele menuen var også blev perfekt udvalgt. Thorbjørn forklarede om de forskellige teknikker, som køkkenpersonalet havde brugt til processen - Han var glad for at have bevaret nogle af de gode gammeldags teknikker, når man for eksempel langtidsstegte kødet - uden brug af sous vide! Tjenestepersonalet blev også rost for deres fremragende service, og Thorbjørn var meget glad for at personalet havde plads til det personlige touch - fx. En af tjenerne kunne tale fransk og havde taget tid til lidt lille snak med vores fransktalende gæster. Så efter en applaus fra selskabet, kunne Jørgen Krenk derfor med fornøjelse tildele staben den danske service pin, der kun gives til folk der har udført 1. klasse service til et Chaine arrangement.

Bagefter fik vi kaffe og te og nogle lækre petit fours.