2018 11 - Restaurant Trio - Julemiddag

Chaine Danmarks jule arrangement var på Restaurant Trio, beliggende på 8. etage i det nye tårnkompleks - Axel Towers - lige foran hovedindgangen til Tivoli. Restaurant Trio er den 2-stjernede Michelin  restaurant, AOC's 3. restaurant, og ejes af Søren Selin og Sommelier og Maître Restaurateur Christian Aarø, og køkkenet drives af Simon Thrane, tidligere souschef på Søllerød Kro (en Michelin-stjerne). Med Simon i køkkenet og Christian, der tog sig af vinene vidste vi, at det ville blive et godt arrangement.

Vi ankom til restauranten via restaurantens egen elevator og blev mødt med champagne og snacks inden vi satte os til bords. Bailli Délégué Jørgen Krenk var glad for at byde de mange gæster velkommen, herunder de udenlandske besøgende fra henholdsvis Sverige og Belgien.

MENU

Snacks m/bobler
Champagne Deutz Brut Classic


Marinerede kammuslinger
Marinade på agurk & syltede hybenroser
2017 Alvarinho, Quinta Soalheiro, Vinho Verde, Portugal


Stegt kulmule med selleri og Karl Johan Cremet sauce på bakskuld
2017 Bourgogne Blanc, Domaine Chavy-Chouet, Frankrig

Stegte kalvebrisler med variation af løg og pebersauce
2015 Bourgogne Pinot Noir, Domaine Magnien, Frankrig


Bryst af Gråand med rødbede & solbær Gastrique sauce med syltede bær
2017 Il Piccolo, Montecarrubo, Peter Vinding-Diers, Sicilien, Italien


Kirsebærsorbet & vanille-kanel is Mandelbund i marengs
The Tawny Port, Grahams, Porto, Portugal

Kaffe og te

Efter middagen gav Grand Officer Maître Rotisseur Thorbjørn S. Moy den samlede køkken og servicebrigader sin lovprisninger. Først og fremmest var han forbløffet over, at så lille brigader havde kunne lave og servere en så god en middag. Han fremhævede også hvor godt håndværk der var blevet fremvist ar - saucen til den stegte kulmule var særlig godt. Også deres omfortolkning af ris allamanten som en Baked Alaska, hvor interiøret stod perfekt formet, modtog hans anerkendelse. Det var med stor glæde, at Bailli Délégué Jørgen Krenk derfor kunne tildele personalet den danske servicestift til 1. klasse service med applaus fra hele selskabet.

Efter te og kaffe fortsatte festen på 9. etage i restaurantens cocktailbar.