2020 Restaurant Miró Klassisk fransk køkken

Restaurant Miró er en institution på den gastronomiske scene i Århus. Den slog første gang dørene op tilbage i 1990 med ejer og køkkenchef Toni Leichtle ved roret og er således byens ældste gourmetrestaurant. På Miró er der fokus på velsmag, håndværk og råvarer. Det er de klassiske franske teknikker med brug af lokale, udsøgte råvarer, der i sammenspil med hinanden understreger tilgangen til maden.

Holdet omkring Miró er løbende blevet udvidet, men stadig med Toni på gulvet som den exceptionelle vært, der sammen med resten af teamet gør alt for, at man som gæst får en totaloplevelse.

I køkkenet regerer Alexander Johnsen som køkkenchef, og i front er det restaurantchef Sidse Rasmussen.

På Miró tilstræbes det at være dét sted, man altid ønsker at vende tilbage til. Hvor man kan læne sig tilbage, og opleve en unik og hjertevarm stemning garneret med velsmagende mad kreeret af passionerede kokke.

Chaîne de Danemark havde lagt årets første arrangement i Århus på Miró, og det var med store forventninger vi ankom til restauranten en varm juni eftermiddag. Vi havde aftalt at starte i god tid kl. 17:30, så vi kunne nå igennem den store menu ’Hele Molevitten’ inden den corona-tidlige lukning. Denne regel var dagen i forvejen af regeringen blevet udvidet til midnat, så vi havde rigtig god tid til i fred og ro at nyde aftenen.

 Toni med sit team var der og bød velkommen med et glas stående champagne i de lyse og venlige lokaler, på hjørnet ud til boulevarden og åen på den anden side af vejen. Det var stadig med mundbind på – den sidste weekend før påbuddet blev løftet.

 Vel anbragt i de meget komfortable stole blev vi aftenen igennem guidet igennem retter og vine af henholdsvis skiftende kokke og restaurantchefen.

 Menuen var følgende:

 Tre hors d’oeuvres

Celler Vell Brut Nature Reserva

 

Baerii Caviar

Champagne

 

Østers – Hvide asparges – Stikkelsbær

2017 - Gewürztraminer - Meisental - Höfflin - Baden - Tyskland

 

Jomfruhummer – Brissel – Tomat

2019 - Merseguera - La Horca - Sopla Levante - Alicante - Spanien

 

Kuller – Kartoffel – Vesterhavsost

2017 - Chardonnay - Rodríguez de Vera - Almansa - Spanien

 

Gris - Græskar – Grillet salat

2018 - Pinot Noir - René Lequin-Colin - Bourgogne - Frankrig

 

Rabarber – Creme Fraiche – Skovmærke

2017 - Riesling Auslese** - Kerpen - Mosel – Tyskland

 

Kaffe med sødt

 

Efter middagen fik de samlede brigader kommentarer med fra Grand Officier Maître Rotisseur and Chancelier, Thorbjørn S. Moy. Feedback var entydigt: alle retter samt var af en meget høj håndværksmæssig kvalitet. Holdets professionalisme var åbenlys, og der blev leveret fortræffelig service, alt i en tryg og hyggelig ambiance. Det var ham derfor en gåde, hvorfor der ikke hang et Michelin-stjerne skilt udenfor. Meget høj klasse, og prisen på menuen taget i betragtning nok et af de bedste steder han kunne komme i tanke om.

Bailli Délégué Jørgen Krenk tildelte derefter hvert medlem af personalet en af de danske Chaîne Service Pins i påskønnelse af den udsøgte oplevelse.

Som afslutning overraktes vor vært, restauratør Toni Leichte, et guldrammet Diplome d’Honneur Restaurant til ophængning i restauranten.

 Vi kommer helt sikkert igen på restaurant Miró!