2018 06 - Restaurant Lieffroy

Chaine Danmarks sommerarrangement fandt sted i hjertet af Danmark (som Nyborg kalder sig selv). Vi var på den velkendte restaurant Lieffroy placeret ved stranden i udkanten af ​​Nyborg. Restauranten er ejet af Helle og Maître Rôtisseur Patrick Lieffroy. Patrick kommer fra en kokke familie. Hans far Jean Louis Lieffroy var manden, der skaffede Falsled Kro det renommé det har den dag i dag, og han sørgede for, at hans søn fik en ordentlig uddannelse hos sin tidligere souschef fra Falstled, Maître Rôtisseur Christian Bind. Patrick har også arbejdet på andre kendte restauranter i både ind-og udland, inden han i 2010 startede sit eget sted (med lidt hjælp fra sin far, der selv om han var gået i pension, gav en hjælpende hånd med - og stadig gør det). I restauranten sørger Helle Lieffroy for at vinen matche maden og at alt forløber gnidningsløst. Vi havde vores Chapitre i 2012 på denne restaurant, så vi var glade for at opleve, at den høje standard fortsat er der.

Vi ankom til restauranten og med det smukke vejr havde vi mulighed for at side udenfor og nyde et glas champagne med kanapés (tartar med trøffel mayo, Chorizo ​​med chorizodip og vaffel med stenbiderrogn)

Efter kanapéerne giv vi til bords indenfor og fik serveret en vidunderlig menu:

 

Kammuslinger og Oscetre kaviar med blomkål og grønne æbler
2016 Rueda Verdejo - José Pariente – Spanien

Frisk fangst fra Storebælt med hvid asparges, shitake-svampe og hollandaise med salvie
2016 Grüner Veltliner - Vælg - Weingut -Kurt Angerer - Østrig

 

Fyldt unghane bryst med sommerkål, nye ærter og morkelsauce
2014 50/50 - Gros / Tollot - Minervois

 

Rabarber dessert med øllebrød parfait, citron sauce og små malt kager
2015 Carte d'Or - Coteaux-du-Layon - Loire

 

Kaffe / te og små godbidder

Efter middagen gav Bailli Délégué Jørgen Krenk stor ros til værtsparret, og de blev applauderet af selskabet. Jørgen Krenk tildelte derefter medarbejderen vores eksklusive danske servicepin for deres førsteklasses service.

Da vi forlod restauranten, havde Event Sponsor, Ken Storkøkken, en gave til alle deltagerene.